VINEROm du letar efter de absolut bästa vinerna i Provence, och inte bara roséviner, hittar du dem hos ProvenceSpecialisten som genom samarbetspartnern Franska Vinkompaniet levererar vinerna direkt hem till digi Sverige.

ProvenceSpecialisten levererar viner från ett antal av de allra bästa små producenterna (klicka på länken).

ProvenceSpecialistens viner finns i Franska Vinkompaniets butik. Under menyn ”-Region” väljer du någon av ProvenceSpecialistens producenter så får du fram producentens viner. Sen finns det fler producenter från Provence och hela Frankrike förstås.

Om du är intresserad av att få ProvenceSpecialistens nyhetsbrev, skicka då ett mail till info@franskavinkompaniet.com och ange att du är intresserad av ProvenceSpecialistens viner.

Om Provencespecialisten:

Provence bästa viner – så mycket mer än bara rosé

Jag som ansvarar för ProvenceSpecialisten heter Göran Boman, författare till de kritikerrosade böckerna ”Provence – Vita, röda och även roséviner” samt ”The Wines of Provence – Tricolour”. Den  engelska versionen av boken diplomerades våren 2020 av den prestigefyllda internationella tävlingen Gourmand Awards och boken kan nu använda titeln ”Best in the World” i kategorin ”French Wine”!

De bästa vinproducenterna i mina böcker är utan undantag småskaliga där vinbonden själv är djupt delaktig i vinodlingen och vinfram­ställningen. Då den hantverksmässiga produktionen är alldeles för liten för att komma in på det svenska vinmonopolet så ger ProvenceSpecialisten dig möjlighet att botanisera i ett stort urval av de allra bästa vinerna från Provence från mina böcker och som du annars bara kan köpa på plats.

Fokus är på den okända skatten av vita och röda viner som finns i Provence, samt under den varmare årstiden även roséviner, men då roséviner av högre kvalité och med mer karaktär än de som är mer lättillgängliga i Sverige.

För logistiken, från er beställning till leverans ända hem till er dörr, samarbetar jag med Franska Vinkompaniet som sedan 2012 har specialiserat sig på att leverera franska kvalitetsviner från mindre vinbönder. Du kan beställa så lite som en (!) flaska av varje vin och beställer du totalt 12 flaskor är leveransen hem till dig fraktfri.

Läs om våra positiva omdömen

”… riktigt spännande är de vita och röda vinerna. Vitt och rött har kommit i skymundan bakom en flodvåg av bleka rosé så det är verkligen bra att Göran har stort fokus på dessa goda viner. Hans urval av producenter är en blandning av riktigt kända producenter och några okända, väl valda. Alla värda att upptäckas.
BKWine Februari 2021

”Innan Systemet ställde in sina provningar var det mesta jag drack nyheter som jag där tidigare blindtestat. Nu dricker jag mest standards – plus ”rekommendationer” från pålitliga nätfirmor (Franska Vinkompaniet, Provence-Specialisten..”
Hans Artberg September 2020

Château Simone Blanc 2018, 17/20 poäng: Gyllengul färg. Rik, komplex doft av aprikos, lovikavantar, smör, nötter, råtobak, kåda, grapefrukt, rostade fat, nymalt kaffe, mjölkchoklad och ett stänk vax. Fyllig, balanserad, rund, smörig smak med fet textur med en frisk fruktsyra och en mycket lång, god eftersmak.

Munskänkarnas positiva omdömen om övriga viner hittar ni i butiken.
Munskänken 2021-2

Här är några goda vita och röda viner från Provence som vi nyligen haft tillfälle att prova. Vinerna finns att beställa hos Provence-Specialisten. Läs om vinerna i artikeln.

  • Domaine Gavoty Grand Classique Blanc, Côtes de Provence
  • Château Simone Blanc, AOP Palette
  • Château Grand Boise 1610, Côtes de Provence Sainte Victoire
  • Les Quatre Tours Signature, Coteaux d’Aix en Provence
  • Domaine du Deffends Champs de la Truffière, Coteaux Varois en Provence
  • Domaine Hauvette Roucas, IGP Alpilles (Les Baux)

BKWine Februari 2021

Välkomna att prova mina utvalda kvalitetsviner
Göran Boman