The Wines of Provence – Tricolour

Europas äldsta och Frankrikes ledande vintidning ”La Revue du Vin de France” utser i varje tidningsnummer en ”Månadens bok”. I september numret 2021 utsågs ”The Wines of Provence – Tricolour” till månadens bok. Utöver den positiva utnämningen i sig så är detta extra anmärkningsvärt eftersom det är första gången som en icke franskspråkig bok får denna utnämning!

Den prestigefyllda internationella tävlingen Gourmand Awards har i april 2020 hedrat boken The Wines of Provence – Tricolour och boken kan nu använda titeln ”Best in the World” i kategorin ”French Wine”!

Boken publicerades första gången i Sverige 2018 som ”Provence – Vita, röda och även roséviner”, och den fick utmärkta recensioner från svenska vinexperter, som Lars Torstenson prisbelönt vinmakare på Domaine Rabiega.

Den engelska versionen ”The Wines of Provence – Tricolour” som publicerades i juli 2019 är en utökad version med ytterligare 80 sidor, nu totalt 280 sidor.

Provence är världsledande avseende rosévin, men mindre känt för sina fantastiska röda och vita viner. Detta är inte ett ”coffee table book”, men en guide till den underbara vinvärlden i en av de vackraste regionerna i Frankrike. Den är lätt att läsa, rikt illustrerad och fylld med fakta som hjälper dig att hitta ditt favoritvin och planera ett besök i en region där vin har gjorts i 2600 år.

Boken beskriver vinets historia i Provence, fakta om de viktiga terroirerna och appellationerna, druvsorterna, arbetet i vingården, vinframställning av vitt, rött och rosévin och de olika egenskaperna hos varje vintyp.

Totalt 57 producenter och 340 viner omfattas, vilket gör detta till den mest omfattande boken om Provence viner idag, och den är en perfekt följeslagare som hjälper dig att hitta dina favoritviner där.

I 25 år har författaren Göran Boman varit medlem i ”Munskänkarna”, den svenska föreningen för vinprovning och vinstudier, och Göran har där klarat sin toppexamen motsvarande minst Sommelier utbildningen avseende vin.

Intresserad av den svenska versionen av boken – klicka här.

Var kan jag köpa boken – klicka här.

Bläddra i boken genom att titta på videon!

———- Korta recensioner av den engelska versionen:————

Recension av The Wines of Provence – Tricolour
När jag blev ombedd att presentera Provences viner för några månader sedan, stod det snabbt klart att det fanns få heltäckande, uppdaterade guider till regionen. Tack och lov då för den här boken… Sammantaget är detta en mycket användbar bok…
Heather Dougerty – AWE Association of Wine Educators, 2022-09-30

Nödvändig läsning ”The Wines of Provence – Tricolour ”, förhöjd vinkunskap
Boken är unik; det finns ingen liknande publikation på engelska eller ens på franska …. Om du planerar en vinfokuserad resa i Provence är den här boken en utmärkt resurs … Jag skulle säga att boken är både för experter och nybörjare
.”
Carolyne Kauser-Abbott, perfectlyprovence.co

Den kompletta guiden till Provence -viner ……. Att bläddra igenom boken har ökat min lust att resa runt i Provence och med boken som guide upptäcka nya vingårdar.”
Kristina Svensson, www.tomatsallad.nu

Kudos till Göran Boman, svensk författare till The Wines of Provence – Tricolour, för hans Gourmand World Cookbook Award – ta reda på mer om hans imponerande bok och pris i Wine Snoop Report
Susan Manfull – Provence Wine Zine

….”Kort sagt, en bok för att lära känna området och dess viner. Provence vinproducenter och CIVP kan vara nöjd med en sådan bok, där mycket beskrivs och förklaras. Ett utmärkt främjande av den stigande kvaliteten!”
… André Sauerbier – Vinkonsult Provence

”Grattis, en mycket exakt bok.”
Gilles DELSUC, Vigneron & Œnologue på Domaine la Blaque

Samtidigt uppskattar jag presentationerna av de här lite mer udda distrikten, som Bellet och Palette. Bra och utförligt om producenter och viner.

Boken fyller också en kunskapslucka. Bland mina många ”läroböcker” är det här den första renodlade om Provence.
Hans Artberg om Vin

Det är en mycket välkommen bok med allt om de utmärkta vinerna från ”vårt lokala område”. Rekommenderas starkt!