Provence – Vita, röda och även roséviner

Boken gavs ut i Sverige 2018 och fick fina recensioner från svenska vinexperter, som Lars Torstenson prisbelönt vinmakare på Domaine Rabiega i Côtes de Provence.

Provence är världsledande med sitt ljusa rosévin, men mindre känt för sina fantastiska röda och vita viner. Detta är inte ett ”coffee table book”, men en guide till den underbara vinvärlden i en av de vackraste regionerna i Frankrike. Den är lätt att läsa, rikt illustrerad och fylld med fakta som hjälper dig att hitta ditt favoritvin och planera ett besök i en region där vin har gjorts i 2600 år.

Boken beskriver vinets historia i Provence, fakta om de viktiga terroirerna och appellationerna, druvsorterna, arbetet i vingården, vinframställning av vitt, rött och rosévin och de olika egenskaperna hos varje vintyp.

Totalt 43 producenter och 230 viner omfattas, vilket gör detta till den mest omfattande boken om Provence viner idag, och den är en perfekt följeslagare som hjälper dig att hitta dina favoritviner där.

I 25 år har författaren Göran Boman varit medlem i ”Munskänkarna”, den svenska föreningen för vinprovning och vinstudier, och Göran har där klarat sin toppexamen motsvarande minst kraven för en Sommelier avseende vin.

Är du intresserad av den engelska versionenklicka här.

Var köper jag böckerna – klicka här.

Bläddra i boken genom att titta på videon!

———- Korta recensioner av den svenska versionen:————

... Allt diskuteras …. måste klassificeras som ett svenskt referensverk över den provensalska vinvärlden.
Lars Torstenson, prisbelönt vinmakare på Domaine Rabiega i Provence

... en bok packad med fakta. Ändå är den inte tung att läsa, tvärtom.
Ulf Jansson, redaktör för tidningen Munskänken

Kort sagt, boken innehåller det mesta som kan vara av intresse för Provence entusiasten. Det är inte en bok bara för roséfantasten.
Britt Karlsson, BKWine

Betyg 5/5
Elke Jung, Vinbanken

Det är en mycket välkommen bok med allt om de utmärkta vinerna från ”vårt lokala område”. Rekommenderas starkt!
Hela recensionen hittar du på länken nedan:

Otto Fabricius, Club Danois