Vädret i Provence – Hoppas att det inte blir frost!

Sommaren 2019 var varm och ganska torr med tre värmeböljor. Hösten var ganska mild och i november och december kom inte mindre än tre extremt kraftiga regn i Provence som orsakade svåra översvämningar.

Vintern har hittills varit mildare än normalt och i departementet Var har en del knoppar redan dykt upp på vinstockar som inte har beskurits! Detta innebär att saven redan har stigit och, om beskärningen ännu inte har gjorts, kommer en del av ”energin” i vinstocken att gå förlorad. Dessutom fruktar odlarna frosten eftersom knopparna är känsliga. Det är kallt väder just nu i de norra delarna av Provence med temperaturer nattetid under nollan, hoppas att knopparna inte kommer att drabbas för mycket!

Titta på videon från CNEWS!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *