Den ekologiska arealen ökar i Provence

Under 2018 orsakade svampsjukdomen downy mildew stora problem i vingårdarna i Provence eftersom våren och försommaren var mycket regniga och Mistralvinden var mindre frekvent än vanligt. Det fanns då en risk att vissa vinodlare skulle ge upp den ekologiska odlingsmetoden och bekämpa mögel med systemiska preparat. Glädjande nog är utvecklingen helt klart den motsatta.

Under 2017 var 21 % av Provence vingårdsareal certifierade ekologiskt eller genomgick konvertering (ref. ”The Wines of Provence – Tricolour” bok), vilket är två gånger så mycket som genomsnittet för hela Frankrike. För 2018 har andelen ökat till så mycket som 27% medan genomsnittet för Frankrike har ökat till 12%, bra gjort!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *