VIDEO – Skörd på Rabiega

Se VIDEON från årets skörd på Domaine Rabiega i Côtes de Provence som slutfördes i början av september då 4,5 ton Cabernet sauvignon druvor skördades under en dag. I videon på två minuter kan du följa hela förloppet från det att druvklasarna skördas tills dess att druvor och druvsaft pumpas in i jäsningskärlet!

Mycket kort information om det återigen svenskägda Domaine Rabiega med Lars Torstenson återigen som ”chief winemaker” har tidigare presenterats på den här bloggen (2020-06-16, 2020-09-24). Vill du läsa allt om Rabiega, skörden i år och kommande viner så kan du läsa det i Allt om Vin 2020 nr 11 med utgivningsdatum 20 november.

I videon ser du hela skördeprocessen från vinranka till jäskärl!

2 Kommentarer on “VIDEO – Skörd på Rabiega

  1. Jag har nu sedan en tid tillbaka följt dig i ditt nyhetsbrev och vill tacka för alla informativa inslag. Ett särskilt tack för det stämningsfulla reportaget från nygamla Rabiega.

  2. Kul att du följer och uppskattar inslagen, det kommer strax ett till om Rabiega.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *