Allt om Vin – Allt om Rabiega!

I Allt om Vin nr 11 kan du läsa min artikel om Allt om Rabiega och jag har nu fått tillåtelse att publicera artikeln! Vingården blev under Vin & Sprit tiden, med Lars Torstenson som vinmakare, internationellt känd framförallt för prestigevinet Clos Dière Cuvée I.

I artikeln kan du läsa en intervju med Lars om de hektiska förberedelserna efter Gastrodevs köp och vi får följa skörden under en dag!

r Rabiega 1819

Vinet r Rabiega 1819 är ett färskt bevis på att Lars Torstenson är en suverän blender. Vinet är en blandning av de bästa Syrah och Cabernet sauvignon vinerna från skördarna 2018 och 2019, där Syrah dominerar med 70%, och det har en doft av mörka bär och kryddor. Systembolagsnummer 70205.

Lars första nya årgång av prestigevinet Clos Dière 2020 får vi vänta drygt ett år på men innan dess så släpps fler viner av årgång 2020, men vad det exakt blir har Lars ännu inte bestämt eftersom han kontinuerligt följer vinets utveckling i vinkällaren.

P.S. Du har väl sett två-minuters videon från Rabiega skörden? TRYCK HÄR

1 Kommentar on “Allt om Vin – Allt om Rabiega!

  1. Kul att läsa artikeln att Rabiega är tillbaks under Lars Torstensons flagga. Jag själv har gått kurs på Rabiega för många år sedan med Lars som en av lärarna. Mycket uppskattat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *