Maskinell druvskörd i Provence september 2019

Druvskörden är till stor del klar i Provence (Ursprungligen postat 30: September) och under de senaste veckorna har vi besökt flera av de bästa vingårdarna i hela Provence. De är mycket nöjda med årets skörd, en hög kvalitet som inte påverkades märkbart av de tre värmeböljor som har varit, men med en mängd som är något lägre än normalt.

Förra helgen var det omfattande regn, så det var hektiska dagar i vingården innan regnet kom. Har du inte sett hur man skördar druvor med maskin så kommer min video att vara mycket intressant.

Det finns också en video som visar hur hela Syrah druvklasar transporteras till jästanken för en så kallad macération carbonique jäsning på Domaine La Blaque i Pierrevert.

Druvskörd med maskin:
1. Skördemaskinen i arbete. På ungefär en timme skördar den lika mycket som 20 man under en dag.
2. Tömning av druvorna i traktorsläpet
3. Endast stjälkarna är kvar på vinstockarna
4. En skördemaskin där du kan se interiören med pinnarna som slår på vinstockarna så att druvorna ramlar ner och där de sen transporteras av ett band
Druvklasar för macération carbonique jäsning:
1. Vissa producenter gör unika viner som jäses med hjälp av macération carbonique, men vinerna är långt ifrån som en Beaujolais, den enda likheten är den ökade fruktigheten från druvorna.
2. Mycket friska Syrah viner anländer till Domaine La Blaque i Pierrevert, den nordligaste appellationen i Provence, där denna metod är en specialitet för några av deras bästa röda viner.
3. Hela druvklasar transporteras till den rostfria jästanken för en macération carbonique jäsning. Tanken fylls sen med koldioxid och en maceration under 3 veckor utförs sedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *