LVMH investerar ännu mer i Provence

Sedan juli i år är Château de Galoupet, i Côtes de Provence La Londe, en del av Moët Hennessy LVMH:s avdelning Wines & Spirits. För några dagar sedan (Ursprungligen postat 4:e december) meddelades det att LVMH har köpt 55% av aktierna i Château d’Esclans, känd för att producera Whispering Angel rosévinet och det dyra Garrus rosévinet. Så, dessa två provensalska egendomar är nu i samma division som till exempel Château d’Yquem, Cheval Blanc, Krug och Dom Pérignon!

Château d’Esclans, som tidigare ägdes av Swedish Match, köptes 2006 av Sacha Lachine, ursprungligen från Château Prieuré-Lichine i Margaux, och han har gjort betydande investeringar, och Cave/Château d’Esclans producerar nu cirka 7 miljoner flaskor per år där så mycket som 94% exporteras till 105 länder där USA är den största marknaden.

I en gemensamt uttalande sägs det att Sacha Lichine kommer att driva gården i samarbete med Moët Hennessy och de sade att de planerar att expandera vingården med ytterligare 60 hektar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *