Den bästa Provence cavisten!

Om du är på franska rivieran och letar efter bra vita och röda viner från Provence, liksom roséviner, då är denne caviste i Mandelieu den rätta att besöka och det är nog den bästa i Provence!

I Provence produceras underbara viner i alla de tre färgerna, och inte bara de mer kommersiella bleka rosévinerna, utan de viner som sticker ut mest är de vita och röda vinerna! Ett problem är dock var man kan köpa dessa viner. Om du har tid är det naturligtvis trevligtast att besöka de små bra producenterna, men det kräver flera timmar och flera hundra kilometer med bil.

Om du är nära Cannes, är min rekommendation att besöka Mr Pierrick Bouvier på ”Moulin au Château” i Mandelieu (http://www.cave-mandelieu.com/). Han har ett bra urval av viner och sprit och extra intressant är att han har ett helt bord med endast viner från Provence (se bild), så många av de bästa vinerna som finns i mina böcker ”Provence – Vita, rött och även roséviner ”och” The Wines of Provence – Tricolour ”finns här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *