Kvaliteten på Provence viner ökar ännu mer

Provence är redan världsledande med sitt ljusa och friska rosévin, och just nu har Dominique Hauvette, vinmakare etc. och ägare av Domaine Hauvette, utsetts till årets franska vinmakare 2020 av den berömda vintidningen La Revue du Vin de France! Mycket glädjande när hon producerar vin av alla de tre färgerna och så mycket som 80% är röda viner, dessutom är vinerna naturviner som också är bra!

Det var Dominiques kärlek till Provence och passionen att föda upp tävlingshästar, arabiska fullblod för uthållighetstävlingar, som ledde henne till att avsluta sin karriär som advokat i Savojen och flytta till Provence istället. Sedan gav hon sig på ett för henne helt nytt område, som var att producera vin …

Domaine Hauvette har ett mycket högt rykte och det hårda och envisa arbete som den diskreta och mycket kunniga Dominique Hauvette har lagt ner sedan 1988 har placerat henne i toppen inte bara i Provence utan i hela Frankrike. I vingården på 16,5 hektar, tillämpas biodynamisk odling och eftersom vingården ligger norr om Alpillesbergen har den ett klimat som är kallare och ger friskaviner. ”Jag försöker fånga den levande energin och överföra den från vinstockarna till flaskan. Vin är livet. Du måste undvika att störa livet hos vinstockar, jäst och bakterier så mycket som möjligt och utan oenologiska tillsatser, utom lite svavel, för att framgångsrikt producera ett levande vin”, säger hon. Så, vinerna är mycket rena, extremt personliga och med finess.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *