Res till Provence – Med tåg!

Jag hoppas att många av mina läsare redan har inskaffat en av mina prisbelönta vinböcker om Provence, böcker där du får veta allt om Provence viner och med mängder av tips om vingårdar som måste besökas för att prova de underbara vinerna.

Men även en vinnörd som jag själv har ju andra intressen än vin och är man på plats i Provence så finns ju precis allt som kan tänkas inom räckhåll; vacker och dramatisk natur, historia som redan börjar med de gamla grekerna, kultur, på vintern skidåkning och sen alla härliga stränder och restauranger….. Men hur spenderar man tiden på bästa sätt? Och hur ska man åka till Provence med ett så litet klimatavtryck som möjligt? Svar på många av dessa frågor hittar du i boken ”Rivieran inom räckhåll – Med tåg till de bästa upplevelserna i södra Frankrike” som författats av Kristina Svensson och Maria Unde Westerberg.

 I boken hittar du förslag till olika resrutter, t.ex. om du vill åka från Stockholm till Nice på 30 timmar eller om du vill ta tågälskarens väg och uppleva Rhendalen och dramatiska scenerier i alperna i Schweiz. I boken får du lära dig att tågresandet ger mindre än en tredjedel så stor klimatpåverkan jämfört med flyg och att resan ger dig helt andra upplevelser som Kristina och Maria delar med sig av i boken. Förutom tips på restauranger och sevärdheter på ”vägen ner” hittar du även praktiska tips om biljettbokning*), bagage, packning, resa med barn, resa med hund mm.

Väl nere på Rivieran så beskriver boken på 80 sidor tips om utflyktsmål ända från Marseille till Cinque Terre på den italienska Rivieran. Många av tipsen är Kristina och Marias personliga guldkorn som du inte hittar i traditionella resehandböcker, och givetvis är sevärdheterna nåbara med tåg där resandet förgylls av att tågen ofta går nära det azurblå Medelhavet. ”Praktiska tips” delen innehåller även information om deras favoritrestauranger, hotell och barer samt tips om vandringsleder. Ett annat tips, som vi hoppas blir aktuellt igen om några år, är hur kindpussandet går till på Rivieran.

Vandring runt Cap d’Antibes

Boken ”Rivieran inom räckhåll – Med tåg till de bästa upplevelserna i södra Frankrike” är ett måste för dig som ska eller funderar på att ta det klimatsmarta tåget till Rivieran. Boken rekommenderas även till alla andra som har förmånen att tillbringa en del av sin tid i området då du hittar personliga utflyktsmål och tips som du inte alltid hittar i de traditionella resehandböckerna.


*) Angående biljettbokning så har detta nyligen underlättats enormt i och med lanseringen av railtic.com där författaren Maria sen i början av året är VD för Railtic!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *