Provence Nouveau!

Tredje torsdagen i november är det dags för Beaujolais Nouveau men Provence har sin egen Nouveau fest – Fête du Vin Nouveau i Taradeau, i år på söndagen 20:e november. En vinfest den vinintresserade inte får missa om ni är i Provence!

Är man morgonpigg så kan man delta på mässan i Taradeaus kyrka där prästen välsignar årets vinskörd. För en svensk så är det en lite ovanlig ceremoni som vi nog inte får se i svenska kyrkor trots att den svenska vinproduktionen är på gång i både volym och kvalité.

Efter mässan så bjuds man på en provensalsk marknad med allehanda lokala godsaker att smaka på och givetvis finns lokala vinproducenter på plats för provsmakning, inklusive det lokala kooperativet i Taradeau som bjuder på årets ”Vin Nouveau”.

En annan höjdpunkt är paraden med gamla fordon som tidigare har använts vid vinproduktionen, gamla hemmabyggda fordon, traktorer, hästdragna vagnar, gamla hästdragna besprutningsaggregat mm.

För den som har gjort en reservering så fortsätter festen med en flera timmar lång måltid med rikligt med vin, för den som så önskar och inte kör bil, där det bjuds på både musik och underhållning på scen. Festen avslutas med ett vinlotteri med rikligt med vinster.

Visst låter det kul! Passa på att boka in måltiden innan det blir fullsatt eller strosa bara runt på marknaden och se paraden.

Kontaktinformation: 04 94 73 01 07 / 06 62 06 66 05 – feteduvintaradeau@gmail.com


OBS! Du har väl tecknat dig för Nyhetsbrevet så att du får nyheter från Provence vinvärld samt även andra intressanta vinnyheter? Har du redan gjort det så tipsa dina vinintresserade vänner!

Provenceexperten Göran Boman, Författare till böckerna ”Provence – Vita, röda och även roséviner” och ”The Wines of Provence – Tricolour”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *