Domaine de La Bégude i Bandol är sålt

Det har under ett halvår ryktats om att Domaine de La Bégude i Bandol är på gång att säljas, bloggpost 2022-03-01, något som ägaren Guillaume Tari ihärdigt har förnekat. Nu är det dock officiellt att vingården säljs till entreprenören Christian Roulleau, grundare av Samsic gruppen med 90 000 anställda, och som även äger Grand Cru slottet Château Dauzac i Margaux samt aktiemajoriteten i négociantfirman Montagnac.

Tari familjen ägde fram till 1995 Château Giscours i Margaux och sen 1996 har Guillaume Tari ägt och drivit Bégude. Vingården är känd för att vara den högst belägna vingården i Bandol som ger aningen lättare och elegantare viner samt för rosévinet L’Irréductible som är i en helt annan stil än andra Provencalska roséviner och även övriga Bandol roséer.

Vingårdsvandring hos Domaine de la Bégude juni 2022

Det är den nuvarande generaldirektören för Château Dauzac, Laurent Fortin, som tar över ledningen av La Bégude, och som supportas av Guillaume Tari i övergången. Inom fem år kommer vinarealen att utökas till 50 hektar och redan 2023 räknar man med att en ny vinkällare finns på plats. Målsättningen är att Bégudes viner, de röda och lagringsroséerna, ska bli i absolut toppklass.

Källa: Vitisphere

————————————–

OBS! Du har väl tecknat dig för Nyhetsbrevet så att du får nyheter från Provence vinvärld samt även andra intressanta vinnyheter? Har du redan gjort det så tipsa dina vinintresserade vänner!

Göran Boman, Författare till böckerna ”Provence – Vita, röda och även roséviner” och ”The Wines of Provence – Tricolour”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *